Заједница професионалних позоришта Војводине
Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine
Szinházak közössége üzleti társaság
Comunitatea teatrelor profesioniste din Vojvodina
Заєднїца професийних театрох Войводини
Spoločenstvo profesionálnych divadiel Vojvodiny
Association of professional theatres from Vojvodina

Gledam, dakle, postojim: “Bajka o uspavanom Vremenku”

Četvrti dan 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine počeo je predstavom „Bajka o uspavanom Vremenku“, Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca. Režiju i tekst potpisuje Bojana Ivanov-Đorđević.

 

 

Bajka o uspavanom Vremenku“ poseduje sve što jedna priča za decu treba da ima. Zanimljive likove poput Vremenka, Eskima, Časovnika, veštica, mornara i ostalih; zatim veselu muziku i pesme (Momir Cvetković), uz koje su se najmlađi gledaoci posebno veselili. Uz kostime (Senka Đorđević) i prigodnu scenografiju (Sofija Lučić), deca su spremno krenula u avanturu kako bi probudili Vremenka, koji upućuje na to da mora da se radi i da vreme ne sme da stane.

 

Ono što predstavlja novinu u ovoj predstavi, i uopšte u pozorištu trenutno, je učešće dece sa posebnim potrebama. Na prisutnu publiku njihov zajednički trud i napor na sceni ostavlja snažan utisak. Uz spretnu glumačku ekipu koju čine: Srđan Radivojević, Tamara Tamči-Toskić, Ivan Đorđević, Neda Grubiša, Jovana Andrejević, Monika Boldovina-Bugle, Dojna Petrović, Sonja Radosavljević, ovaj komad ne bi bio isti bez dece i mladih iz udruženja „Otvoreno srce sveta“, Srđana, Slobodana, Biljane, Ivane, Vere, Ana-Marije, Svetlane, Milana, Nikole, Kristine, Vladimira i Marije.

Predstava je zabavna i poučna. Uz dosta pesama, plesa i interakcije glumaca sa publikom, ne sumnjamo da će ostati u lepom sećanju prisutne publike.

Dramaturg Stanislava Radosavljević